Mijn naam is Ilonka en ik ben 53 jaar.

Graag deel ik met jullie hoe om te gaan met Alopecia Ariata en wat mij enorm heeft geholpen. In juli 2017 kwam ik ineens zonder werk te zitten. Mijn contract werd niet verlengd en ineens zat ik thuis met een gevoel alsof ik bij het vuilnis werd gezet. Na maanden van inspanningen om weer op de arbeidsmarkt toegelaten te worden, merkte ik ineens wat kale plekjes op mijn hoofd. In eerste instantie dacht ik er niet veel van en verdoezelde ik de plekjes met mijn eigen haar. Echter na een paar weken merkte ik, dat mijn haar ging uitvallen en ik meer kale plekken kreeg. Mijn alarmbellen gingen af en ik besloot bij mijn huisarts langs te gaan voor advies. Deze verwees mij door naar het ziekenhuis om daar met een dermatoloog te overleggen. 

Wat nu? 

De dermatoloog gaf mij een emulsie mee om mijn hoofdhuid te masseren en adviseerde mij om zo weinig mogelijk producten zoals shampoo en haar-versteviging te gebruiken. 

Maar ja, wat ga je dan gebruiken? 

Tijdens mijn zoektocht op internet kwam ik ineens Kapsalon en Haarwerk-specialist He and She Hairsolutions tegen. Bij deze kapsalon in het Meander Medisch Centrum Amersfoort worden vrouwen geholpen, die te kampen hebben met haaruitval en haarverlies na een bestraling of die zoals ik alopecia hebben. Alles bij elkaar heeft het een paar weken geduurd voordat ik mijzelf bij elkaar geraapt had en bij hen naar binnen durfde te stappen. 

Gelukkig werd ik goed opgevangen en heb ik met Ridley, haarwerkspecialist bij He and She... 

besproken wat de eventuele opties voor mij konden zijn. 

Ik kan je vertellen dat ik heel erg overstuur was om nu daadwerkelijk in de spiegel te zien hoever mijn alopecia zich al had uitgebreid. Je kijkt thuis anders in de spiegel dan in de kapsalon… voorkant en achterkant, dit alles in een aparte kamer waar ik niet oog in oog hoefde te staan met andere klanten. We waren in de fase aangekomen dat er nu ook besproken moest worden welk haarstuk eventueel geschikt zou zijn voor mij. 

Na dit gesprek en heel wat koffie en zakdoeken moest ik alles thuis op mij in laten werken. 

Ik kan je vertellen dat ik altijd een pittig kort zwart kapsel had. Een stoere meid, die nu ineens kaler en grijzer werd (ik mocht het namelijk ook niet meer verven). Ik voelde mij oud, lelijk en ik durfde de deur niet meer uit zonder een muts of een sjaal, zodat er zo min mogelijk zichtbaar was van wat ik mankeerde.De volgende afspraak die ik bij He and She had, was omdat ik mijn haar moest laten knippen en ik het alleen bij hen durfde te laten knippen. Na een goede controle hebben ze zo goed als kon mijn haar geknipt en zoveel mogelijk bedekt gelaten om mij wat meer vertrouwen te geven buiten op straat. Ik kreeg het advies om speciale shampoo te gebruiken van Mediceuticals met daarnaast een speciale lotion om mijn kale plekken mee in te spuiten en mijn hoofdhuid mee in te masseren. Na 6 weken moest ik weer op controle komen bij de dermatoloog en zij was verbaasd over wat ze zag. Er zaten nog maar een paar kleine kale plekjes. Voor de rest was mijn haar gezond! Ik hoefde niet meer terug te komen voor controle en zij wenste mij succes. Wanneer ik het idee kreeg dat er toch nog kale plekjes terug kwamen,  dan kon ik mij meteen melden. 

Ik heb staan juichen van geluk en liep meteen door naar kapsalon He and She Hairsolutions....

waar ik enthousiast naar binnen liep en tegen Ridley zei: “Kijk eens mijn kale plekken gaan weg en mijn haar wordt weer gezond”. Ridley was heel blij voor mij en enthousiast over het resultaat! En dat alleen door het gebruiken van de emulsie en de shampoo van Mediceuticals.  (ps. Ik ben nu wel enorm grijs en heb ineens KRULLEN, maar mijn haar doet het gewoon weer, hoe heerlijk) Ik ben zo dankbaar voor wat Kapsalon He and She en de medewerkers voor mij hebben gedaan!  Ze hebben geduld, ze luisteren, stellen je op je gemak, maar vooral helpen ze je met het verwerken van de klap, wanneer je als vrouw, net te horen hebt gekregen dat je kaal wordt. 

De door He and She aanbevolen producten bleken                            HET WONDERMIDDEL te zijn. 

Nu een jaar later kan ik zeggen dat ik door een hel gegaan ben, maar met de hulp van deze fantastische mensen heb ik mijn haar weer gezond gekregen en blijf ik Mediceuticals-producten gebruiken! "Ridley, Inge en Agnes van Kapsalon He and She Hairsolutions enorm bedankt voor jullie steun”.                  


Warme groet, Ilonka